Пречистване на ГЕРБ от цветановото влияние

# SvishtovToday 25.10.2019 08:04 1056

"След изборите ще доизчистим партията, защото понесе тежки поражения".

Това каза лидерът на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов в предаването "Лице в лице" по bTV. Той уточни, че ще има още много промени.

"Изборите ще ни бъдат един добър регулатор"

, допълни лидерът на ГЕРБ.

Чистенето на партията започна с отстраняването на Цветан Цветанов от всички постове след Апартаментгейт. Впоследствие ГЕРБ оттегли подкрепата си и от знакови за нея кметове като Тотев в Пловдив и Стоилов в Русе. Същата бе съдбата и на кмета на Хасково Добри Беливанов. От ГЕРБ свалиха доверието си от него покрай т.нар. Кумгейт, в който бе засегнат бившият депутат Делян Добрев. В отговор на въпрос Борисов обяви, че очаква на местните избори партията да загуби някои градове.

„Нормално е някъде да са омръзнали, някъде така се бяха капсулирали, че ни нанесоха тежки поражения. Където направихме промени, резултатът може да не е добър сега, но ще е добре за партията в бъдеще"

, допълни лидерът на ГЕРБ.

Свищов бе сред общините-любимки на Цветанов през последните 4 години. Интересно, каква ще е съдбата на ГЕРБ-Свищов, ако непопулярният Генчев загуби изборите за кмет, а листата на ГЕРБ остане четвърта, след тези на „Алтернативата на гражданите”, БСП и ССД?

 

 


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com

Галери