Къде? и Как? да гласуваме на 27.10.2019 г.

# SvishtovToday 26.10.2019 09:30 1108

Препоръчва се на  избирателите да се запознаят предварително с бюлетините, чиито образци ще видят пред изборното помещение.

Първият етап е поставяне на знак „X”или „V” със син химикал в квадратчето от избраната от гласоподавателя партия, коалиция, местна коалиция или независим кандидат. Следва сгъване на бюлетината така, че да не се вижда как сте гласували. Член на СИК сверява номера на бюлетината и поставя втория печат върху нея. А гласоподавателят пуска бюлетината в избирателната урна.

В изборите за общински съветници и кметове в неделя, право на глас имат хората с българско гражданство, навършили 18 години. Имат регистрация по постоянен и настоящ адрес на територията на страната към 26 април, които не са под запрещение и не изтърпяват наказание "лишаване от свобода".

„Тези бюлетини, които са по-широки и които има опасност да паднат вертикално и да се разтворят, за да се види гласа, отново могат да бъдат сгънати”

, каза говорителят на ЦИК Александър Андреев.

Ако не знаете номера или адреса на избирателната си секция за вота на 27 октомври 2019 г. , можете да проверите къде е тя в интернет, по телефона или с SMS:

• през Интернет на адресhttp://www.grao.bg/elections/
• или чрез SMS се изпраща на номер 18429, който е за трите мобилни оператора. Цената на SMS e 25 стотинки без ДДС. В текста на SMS-а трябва да се изпишат десетте цифри на ЕГН. Системата връща SMS с номера и адреса на избирателната секция за избори за народни представители за въведения ЕГН.
• чрез стационарен или мобилен телефон на номер 0800 1 4726 ("0800 1 GRAO"), който е безплатен за цялата страна.


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com

Галери