Слънчев понеделник

# Reporter Svishtov 04.11.2019 03:57 601

Днес ще е ветровито с умерен, в Източна България и на места северно от планините - силен и поривист вятър от юг-югозапад. Вечерта в Западна България вятърът ще се ориентира от запад и ще отслабне. Над югозападната половина от страната облачността ще е предимно значителна и на места ще има валежи от дъжд. В Североизточна България ще има повече слънчеви часове. Температурите ще се повишат и максималните ще са предимно между 18° и 23°, на места в Централна Северна България - до 25-27°.

За Свищов и региона прогнозна максимална температура от 26°. минимална 10°. Продължителността на деня е 10 часа и 08 минути. Начало на една седмица с "високи " есенни температури. Ясно утро и лек, топъл ветрец за "Добро утро, понеделник!". От изток днес слънцето ще има предимство почти през целия ден. Следобед някое разкъсано облаче ще се появи в опити да скрие слънцето. По - вече слънце, по - малко облаци днес. Златна есен с летни градуси, почти като на виното. Стана ли ? Наздраве ! 

Атмосферното налягане продължава да се понижава и в края на деня вече ще е значително по-ниско от средното за ноември.

Над Рило-Родпския масив облачността ще е по-често значителна с валежи главно в часовете около и след обяд, по-значителни в южните райони, където е възможно и да прегърми. През деня ще превали и в западните части на Стара планина, а по-късно вечерта и в централните и източните й райони. Ще е ветровито със силен, по откритите части и бурен югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра – около 15°, на 2000 метра – около 8°.

По Черноморието ще е ветровито с умерен и силен юг-югозападен вятър. Облачността ще е променлива, често намаляваща до слънчево. Валежи не се очакват. Максимални температури между 20° и 23°. Температурата на морската вода е около 17°. Вълнението на морето ще се усили и ще е 3-4 бала


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com