Ексклузивно: Интервю с Цветелин Борисов - представител на ПП „Няма такава държава“ в гр. Свищов

# SvishtovToday 06.11.2019 18:07 2254

През последните няколко месеца електронните медии в областта и различни Facebook групи направиха предположения за това кой ще представлява партията на Слави Трифонов „Няма такава държава“ в община Свищов. След формалното учредяване на партията на 5 октомври 2019 г. ,в гр. София, официалната страница на партията обнови своята контактна информация, като включи сред лицата за връзка и името на учителя по информатика в ПДТГ „Димитър Хадживасилев“ и докторант в Стопанска Академия СА „Д.А.Ценов“- Цветелин Борисов. Екипът на SvishtovToday реши да вземе интервю от г-н Борисов, за да разсее всякакви съмнения по темата.

Svishtovtoday.com: Г-н Борисов, представете се с няколко думи за хората, които не Ви познават.

Цветелин Борисов: На първо място искам да благодаря на Вашата медия за това, че ми дава възможността да разясня ситуацията, свързана с ПП „Няма такава държава“ в нашия град. Името ми е Цветелин Борисов. На 28 години съм и съм сгоден. Свищов е градът, в който съм роден и израснал. Средното си образование завърших в СОУ „Николай Катранов“, а висшите степени бакалавър и магистър получих в СА „Д. А. Ценов“, в специалност „Бизнес информатика“. В момента следвам  за придобиване на научна степен „Доктор“. От четири години работя в ПДТГ „Димитър Хадживасилев“ като учител в професионално направление „Приложна информатика”.

Svishtovtoday.com: Хората в града се питат кой ще е представителят на ПП „Няма такава държава“, Цветелин Борисов ли е това? 

Цветелин Борисов: Да! Дълго време не давах изявление, защото нямаше нищо официално. 

Svishtovtoday.com: Защо решихте да се занимавате с политика? 

Цветелин Борисов:  Идва време, в което човек сам трябва да се определи и да заяви своята обществена позиция пред хората. Бездействието и критикуването на властта отстрани е лесно, по-трудно е вземането на решения и предприемането на официални действия за справяне с проблемите ни и това успешно да отстояваме своята позиция. Ситуацията в общината през изминалите четири години не само че не се промени, а по мое лично мнение дори се влоши. Бяха дадени обещания, които не се спазиха! За човек като мен, който иска да остане в община Свищов, няма друг път, освен този!

Svishtovtoday.com: А защо точно ПП „Няма такава държава“?

Цветелин Борисов: ПП „Няма такава държава“ е демократична политическа партия. Искам да взема участие в този нов проект, който до момента не е бил част от политиката на страната. Идеите и целите на партията съвпадат с моите етични, икономически и социални виждания. Преди две години организирах среща на студентите със Слави Трифонов в ПБЧ "Еленка и Кирил Д. Аврамови", в която моите съграждани имаха възможността свободно да задават въпроси, които ги вълнуваха и да изразяват своето лично мнение за политическата обстановка и бъдещето на хората в общината. Не след дълго се включих и в откритите събеседвания, които екипът на Слави Трифонов реши да проведе, чиято цел беше да запознаят българите с част от младите, заинтересовани, способни и мотивирани за работа лица, които имат желанието и упоритостта да действат открито  за благото на страната ни. 

Svishtovtoday.com: Участвахте ли в учредяването на ПП „Няма такава държава“?

Цветелин Борисов: Да, аз и моя приятел Иван Янков, представител на бизнеса в община Свищов, взехме участие в учредяването на партията в София на 5 октомври. 

Svishtovtoday.com: Какво е Вашето послание към жителите на община Свищов?

Цветелин Борисов: Посланието ми към жителите на община Свищов, е че се задава нова и неангажирана с миналото на страната и общината ни партия. Това ни дава възможност да покажем на хората, че може да ни се има доверие.

В момента в нашата община има голям интерес към местната структура и много хора имат желание да се присъединят към ПП „Няма такава държава“, било то като членове или симпатизанти. Те могат да се чувстват свободни да влязат с мен и колегите ми в  открит, позитивен диалог. 

Svishtovtoday.com: Благодаря Ви за интервюто, ще очакваме новини от Вас. 


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com