Слънце,облаци в четвъртък

# Reporter Svishtov 07.11.2019 04:32 573

Днес времето ще е динамично. В източната половина от страната температурите ще са значително по-високи от обичайните. Облачността ще е разкъсана, с повече слънчеви часове над източните райони. Над Западна България ще е предимно значителна и на места в северозападните райони ще превали дъжд, възможно е и да прегърми. В източната половина от страната ще продължи да духа умерен, северно от планините, временно и силен югозападен вятър. В Западна България вятърът ще се обърне от запад-северозапад и с него ще проникне хладен въздух. Дневните температури ще бъдат в широк интервал от 14°-16° в крайните северозападни райони до 24°-26° в източните райони и северно от планините.

За Свищов и региона прогнозна максимална температура от 23°. минимална 11°. Продължителността на деня е 10 часа и 02 минути..Облачно утро. Мъгла над Дунава. Очаква ни непостоянно и променливо време . Днес ще си проличи на изток ли сме или на запад. Слънце ще грее. облаци ще го закриват, вятър от северозапад хлад ще навява. Вечерта може и лек дъжд да превали. Може би е краят на хубавото време? И времето в четвъртък не го свърта.

Атмосферното налягане е и ще се задържи по-ниско от средното за ноември

Над планините ще има разкъсана, над масивите от западната половина от страната значителна облачност. На места там ще превали дъжд, а по най-високите части на Рила и Пирин – дъжд и сняг. Ще духа силен, по билата - бурен югозападен вятър, като привечер в ниските планински части вятърът ще се ориентира от запад. Максимална температура на височина 1200 метра около 15°, на 2000 метра – около 9°.

Над Черноморието ще има разкъсвана облачност, намаляваща на места до слънчево. Ще духа умерен и временно силен югозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 21°-25°. Температура на морската вода е 15°-18°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com