Слънчев петък

# Reporter Svishtov 08.11.2019 03:44 637
 

И днес времето ще се задържи динамично и топло за сезона. Над по-голямата част от страната облачността ще е разкъсана, намаляваща в източната половина от страната до незначителна. Предимно облачно ще е над Западна България и Рило-Родопската област и там на места ще има превалявания от дъжд. В Източна България ще духа умерен, временно и силен южен вятър. Максималните температури ще са предимно между 20° и 25°, по-ниски в северозападните райони.

За Свищов и региона прогнозна максимална температура от 26°, минимална 11°. Продължителността на деня е 9 часа и 58 минути. Облачно и топло начало на петъчния ден. Времето продължава да е благосклонно към нас тази седмица. Щедро слънце днес. За разнообразие някое облаче ли бяло от изток. Цветно, есенно и благоприятно време, за какво ли не? Оползотворете го, както ви се хареса !

Атмосферното налягане е и ще се задържи по-ниско от средното за ноември.

Над планините облачността ще е значителна, главно в Рило-Родопския масив ще има превалявания от дъжд На отделни места там е възможно да прегърми. Над Странджа-Сакар и Източна Стара планина ще има временни разкъсвания на облачността и повече слънчеви часове. Ще духа умерен до силен юг-югоизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра – около 15°, на 2000 метра – около 7°.

Над Черноморието ще е предимно слънчево, с временни увеличения на облачността. Ще духа умерен южен вятър. Максимални температури на въздуха: 19°-23°. Температурата на морската вода е около 17°, а на север от н. Калиакра: 14-15°. Вълнението на морето ще е 2 бала.


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com