Облачно в неделя

# Reporter Svishtov 10.11.2019 04:24 630

Днес облачността от запад ще продължи да се увеличава и вплътнява. На места в Западна и Централна България ще превали дъжд. Ще духа слаб, в Източна България и планинските райони – до умерен юг-югозападен вятър. Максималните температури в по-голямата част от страната ще бъдат между 18° и 23°, а в северозападните райони и по високите полета на Западна България - между 13° и 17°, в София около 14°.

За Свищов и региона прогнозна максимална температура от 24°, минимална 9°. Продължителността на деня е 9 часа и 54 минути. Вчера стената от мъгла падна. Днес топло и ясно утро. Заоблачаване и превалявания от дъжд през деня. За народа дъждец на надеждата, а някои слънце ще ги грее.  

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и още ще се понижи.

Над планините ще е предимно облачно, с превалявания от дъжд, над 2400 м - от сняг. По-значителни ще са валежите в южните райони на Рило-Родопския масив. Ще духа до умерен, по високите и открити части силен югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 12°, на 2000 метра - около 4°.

Над Черноморието облачността ще е променлива. Ще духа до умерен юг-югозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 19°-22°. Температурата на морската вода е 18°, по-ниска е на север от н. Калиакра. Вълнението на морето ще е около 2 бала.


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com