Започна третата част на акция „Зима“

# SvishtovToday 22.11.2019 13:16 1472

От вчера 21 ноември 2019 г. започна третата кампания - „Безопасно шофиране през зимата“ – тя е насочена към водачите на моторни превозни средства, техническата изправност на автомобилите и осветителните системи, и поведението на водачите, спрямо пешеходците. Тя ще обхване периода от 21 до 30 ноември 2019 г. 
В този период е предвидено да се извърши оглед на състоянието на пътните настилки и пътната маркировка и осветеността на участъците от уличната мрежа с повишена опасност, а при необходимост ще се изготвят предписания на стопаните им.
В рамките на акцията се провеждат множество специализирани полицейски операции, засилено е полицейското присъствие, както в населените места, така и извън тях. Независимо от обявените теми на кампаниите при установяване на нарушения на Закона за движение по пътищата и на други нормативни актове, спрямо нарушителите ще се взима отношение на място.

ИЗНЕНАДАЙ ЗИМАТА – ПОДГОТВИ СЕ ЗА НЕЯ!

Погрижи се за гумите – от 15 ноември до 1 март трябва да са за зимни условия или с дълбочина на протектора не по-малка или равна на 4 мм.

Гумите с шипове са забранени.

  1. Смени водата с антифриз. 
  2. Провери изправността на чистачките и подмени перата. Предстоят мъгли, слани, дъжд и сняг.
  3. Провери работи ли парното. 
  4. На път потегляй само с изправни спирачки. 
  5. Зареди достатъчно гориво. Снабди се с вериги за сняг и с въже за теглене. 
  6. Поддържай чисти, видими, регулирани и в изправност фаровете, стоповете, габаритите и мигачите. 
  7. Провери оборудването на 3- и 4-колесното МПС – имаш ли обезопасителен триъгълник, заредена според изискванията аптечка, преминал периодична проверка пожарогасител и светлоотразителна жилетка.
  8. Не подценявай локвите и рисковете от аквапланинг.
  9. При попадане в пътнотранспортно произшествие или в друга рискова ситуация сигнализирай на телефон 112!

Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com

Галери