Слънце и облаци в понеделник

# Reporter Svishtov 13.01.2020 04:19 621

Днес ще бъде предимно слънчево, на места в низините и по поречието на Дунав ще е с ниска облачност или мъгла. В повечето райони ще е почти тихо, в Източна България със слаб до умерен югозападен вятър. Преобладаващите максимални температури ще са между 4° и 9°, по-ниски в районите с трайна мъгла.

За Свищов и региона прогнозна максимална температура от 8°, минимална -2°. Продължителността на деня е 9 часа и 15 минути. Ясно и студено утро. Облачно до обед. Слънцето ще разкъса облаците и следобед ще ни ощастливи. Днес, ние-свищовлии ще отбележим  157 години от  раждането на Алеко - Щастливеца. 

Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца.

В планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен западен, по най-високите върхове юг-югоизточен вятър. Ще се затопли и максималната температура на височина 1200 метра ще е около 6°, на 2000 метра – около 1°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър. Максимални температури между 6 и 9°. Температурата на морската вода е около 8°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com