Свищовлийка от СУ „Николай Катранов“ е сред отличените в националното състезание по творческо писане на английски език

# SvishtovToday 15.01.2020 07:57 664

Съчинението на ученичка от СУ „Николай Катранов“ е сред отличените в националното състезание по творческо писане на английски език.

Творбата на Валя Ангелова от 6 в клас на тема "The hidden talents of the firefly" ("Скритите таланти на светулката"), е в списъка на най-добрите съчинения, които преминават в следващия етап на състезанието. Учител по английски език и класен ръководиел на Валя е г-жа Мария Йорданова.

В надпреварата взеха участие 147 училища и 3304 ученика от цялата страна. В първия кръг на оценяването журито, което се състои от англоговорящи професионалисти в различни области, учители по английски език, както и носители на езика, определя най-добрите 16 писмени работи във всяка възрастова категория.

112 работи са подбрани за оценяване от националното жури, което ще се събере на 25 януари и ще излъчи по трима победители от всяка възрастова група.

Церемонията по награждаването на победителите в състезанието ще се състои на 15 февруари в Американския университет в Благоевград.

Състезанието се организира от Фондация „Корпус за образование и развитие – КОРПлюС” с подкрепата на Министерството на образованието и науката, Посолството на САЩ в България, Американския Университет в България и Британски съвет.

 


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com