Облаци и слънце в сряда

# Reporter Svishtov 12.02.2020 03:54 624

Днес от север на юг облачността ще се разкъсва и валежите ще спират, най-късно в крайните южни райони. Ще духа умерен вятър от запад-югозапад, след обяд ще се ориентира от северозапад и ще се усили. С него ще започне да нахлува студен въздух. Максималните температури ще са между 6° и 11°.

За Свищов и региона прогнозна максимална температура от 10°, минимална 0°. Продължителността на деня е 10 часа и 22 минути. Ясно и топло за сезона утро. Вятърът от север и запад гони облаците, валежите спират, слънцето се показва и ни гледа от високо по обед. Заоблачаване и застудяване следобед.

Атмосферното налягане ще се повишава и ще е по-високо от средното за месеца.

В планините ще продължи да бъде ветровито. Ще духа силен, по високите и открити части – бурен вятър от запад-северозапад, който след обяд ще започне да отслабва. Облачността ще е значителна и на много места ще вали сняг. Ще нахлува студен въздух. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 1°, на 2000 метра – около минус 4°.

По Черноморието облачността ще е значителна с валежи от дъжд. От север на юг валежите ще спират и облачността ще се разкъсва. Ще духа до умерен северозападен вятър, който след обяд временно ще се ориентира от югозапад. Максималните температури ще са между 7° и 12°. Температурата на морската вода е 7-8°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com