Новата автомагистрала „Дунав-Егея“ ще бъде представена на официално събитие в Белене

# SvishtovToday 13.02.2020 14:43 2043

Новата автомагистрала „Дунав-Егея“ ще бъде представена на официално събитие в Белене на 17 февруари 2020 г. от 17:00 ч., в зала 26 на Общината. 

Поканени за участие са кмета на града Милен Дулев, общински съветници, представители на местния бизнес и др. 
Срещата ще бъде отворена и за гражданите, които желаят да разберат подробности за проекта, като ще бъде дадена възможност за задаване на въпроси и иницииране на дискусия след презентацията. 
Проектът за новата АМ „Дунав-Егея“ ще бъде представен от управителя на Лардж Инфрастракчър Проджектс ООД – Румен Марков. Компанията създава и развива големи инфраструктурни проекти в Европа и у нас. А магистралата е част от мегапроекта „ABC+De“ - нов Пан-Европейски проект за мултимодален транспорт и управление на водите на река Дунав и притоците й.
По време на презентацията присъстващите ще се запознаят подробно с проекта за изграждането на АМ „Дунав-Егея“, основните характеристики на автомагистралата, откъде ще минава трасето,  как ще бъде финансирана, как ще спомогне за икономическия растеж на България и в частност – на общините, през които преминава, какви са сроковете за изпълнението на проекта.
Ще бъдат обсъдени още и следните важни теми: 

  • Връзката на Свищов и Белене с АМ „Дунав-Егея“ и с АМ „Хемус“ 
  • Построяването на нов язовир при Белене-Свищов 
  • Изменението на водното ниво на реката при най-ниски и при най-високи води 

Събитието е в Белене на 17 февруари 2020 г. от 17:00 ч., в зала 26 на Общината.


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com

Галери