Облачно в петък

# Reporter Svishtov 14.02.2020 03:50 735

 Днес облачността над по-голямата част от страната ще е значителна. След обяд в Западна, а по-късно вечерта и в Централна България ще има валежи от дъжд. Ще продължи да духа слаб, в източните райони – умерен южен вятър. Максималните температури ще са предимно между 9° и 14°.

За Свищов и региона прогнозна максимална температура от 12°, минимална 4°. Продължителността на деня е 10 часа и 28 минути. Ясна и топла утрин. Облаците пътуват към Свищовско. През по голяма част от деня ще бъде облачно. Възможни са краткотрайни превалявания от дъжд късния следобед. Време да зарежеш, време да любиш ! 

Атмосферното налягане ще се понижи и ще е по-ниско от средното за месеца.

Над планините облачността ще е значителна и след обяд в масивите от Западна България, а до полунощ и в централните райони ще има превалявания от сняг. Под 1700 метра валежите ще са от дъжд. Ще е ветровито с умерен до силен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра – около минус 1°.

По Черноморието облачността ще е предимно значителна, но ще се задържи без валежи. Ще духа умерен южен вятър. Максималните температури ще са между 9° и 12°. Вълнението на морето ще е 1 - 2 бала. Температурата на морската вода е 8° - 9°.


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com