Дъжд или сняг в сряда

# Reporter Svishtov 25.03.2020 04:05 419

Днес ще се задържи предимно облачно. На места в северозападната половина от страната ще превалява предимно слаб сняг, а в Югоизточна България - слаб дъжд, дъжд и сняг, но валежите ще спират, най-късно вечерта в южните райони. Ще продължи да духа умерен, в Дунавската равнина и Източна България - временно силен вятър от североизток. Дневните температури слабо ще се повишат и максималните ще са предимно между 2° и 7°, в крайните югозападни райони до 9°-10°.

За Свищов и региона прогнозна максимална температура от 6°, минимална 2°. Продължителността на деня е 12 часа и 26 минути. Трети ден зимата гостува на пролетта. Леко покачване на дневните температури. Това е благата вест за времето днес. Утрото  е студено и облачно. През деня към 10.00 часа превалявания от дъжд или сняг. Спиране на валежите до вечерта. Възможни са заледявания и непочистени тротоари, затова бъдете внимателни и ако не е наложително излизането Ви, отложете го! Пазете себе си и другите !

Атмосферното налягане е по-високо от средното за март и още малко ще се повиши.

Над планините ще бъде предимно облачно и мъгливо. На места ще превалява сняг, но с тенденция на отслабване и спиране, най-късно в Рило-Родопската област. Ще духа силен източен, по-високите и открити части – югоизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 2°, на 2000 метра – около минус 6°.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно и на места, главно по южното крайбрежие ще превалява дъжд. Ще духа умерен и временно силен североизточен вятър. Максималните температури ще са 5°-7°. Температурата на морската вода е 9-10°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com