По - топло в четвъртък

# Reporter Svishtov 26.03.2020 04:12 707

Днес ще преобладава облачно време, с временни разкъсвания на облачността над североизточните райони. На места, главно в югозападната половина от страната, ще превалява дъжд, по високите котловинни полета - все още дъжд и сняг. Ще продължи да духа умерен, в Дунавската равнина и Източна България - временно силен вятър от североизток. Преобладаващите максимални температури ще са между 7° и 12°, по-ниски в Северозападна България и по високите котловинни полета - между 3° и 5°.

За Свищов и региона прогнозна максимална температура от 13°, минимална 2°. Продължителността на деня е 12 часа и 29 минути. Облачно утро. Днес ни очаква  леко покачване на дневните температури. Затопляне, размразяване и разтопяване на останалия сняг. Какво да очакмаме след това ? - Киша, локви и някъде кал. Бъдете внимателни !

Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за март.

Над планините ще бъде предимно облачно и мъгливо, на много места ще превалява сняг. Ще продължи да духа силен източен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 2°, на 2000 метра – около минус 1°.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно, главно по южното крайбрежие ще превалява дъжд. Ще духа умерен и временно силен североизточен вятър. Максималните температури ще са 5°-7°. Температурата на морската вода е 9-10°. Вълнението на морето ще е 4-5 бала.


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com