Пролетна неделя

# Reporter Svishtov 29.03.2020 03:03 515

Днес над Западна България ще преобладава слънчево време, а над останалите райони облачността ще е разкъсана. След обяд ще има временни увеличения и на отделни места, главно в планиските райони ще превали дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 13° и 18°.

За Свищов и региона прогнозна максимална температура от 19°, минимална 6°. Продължителността на деня е 12 часа и 37 минути. Ясно, топло, с дъх на пролет утро. В 6 часа температурата е 6 градуса. Увеличението на градусите ще продължи и през деня, защото сме  център - запад и слънцето ще ни огрее. Следобед облаците ще ни подготвят за началото на една дъждовна седмица. Днес ще спим с един час по-малко, но догодина няма да е така. Времето не чака ! 

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и ще продължи бавно да се понижава.

Над планините облачността ще е значителна, на места в масивите от Южна България ще превали слаб дъжд, над около 1300 метра - слаб сняг. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 ще е около 5°, на 2000 метра - около минус 2°.

По Черноморието облачността ще е значителна. Ще духа до умерен северозападен вятър, който след обяд временно ще се ориентира от югозапад. Максималните температури ще са между 14° и 17°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com