Облачен вторник

# Reporter Svishtov 31.03.2020 03:06 504

Днес времето над страната ще бъде предимно облачно, на отделни места със слаби валежи от дъжд. Вятърът в цялата страна ще се ориентира от север-североизток и ще е до умерен, в Дунавската равнина и Източна България и временно силен. С него ще започне да нахлува студен въздух. Вечерта валежите в Западна България ще се усилят и бързо ще преминат в сняг, а през нощта срещу сряда ще се образува и снежна покривка. Максималните температури ще бъдат между 10° и 15°, по-ниски в Североизточна България 6°-9°, в София около 10°.

За Свищов и региона прогнозна максимална температура от 9°, минимална 0°. Продължителността на деня е 12 часа и 44 минути. Ясно последно мартенско утро. Значително захлаждане, заоблачаване и заваляване в следобедните часове най вероянто. Баба Марта на прощаване ще пророни дъждоносни сълзи. "На берекет ще е !" . Аз ще напомня ехото от ефира, което се носи от град на град - "Стойте си вкъщи!" . Ако излизате навън, задължително МАСКА, може и без грим. Пазете се !

Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за март и през деня ще се задържи почти без промяна.

Над планините ще бъде облачно с валежи от сняг, под 1400-1500 метра от дъжд, но вечерта тази граница значително ще се понижи. Ще духа умерен северен, само по най-високите върхове на Рила и Пирин силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 ще бъде 5°-6°, на 2000 метра - около минус 1°.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно и на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа умерен до силен север-североизточен вятър. Максималните температури ще са между 7° и 9°. Температурата на морската вода е 10°-11°. Вълнението на морето ще се усили до 3-4 бала.


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com