Дъждовно в сряда

# Reporter Svishtov 01.04.2020 03:26 607

Днес над страната ще бъде облачно и на много места ще има валежи от сняг, в Югоизточна България и по Черноморието от дъжд. Ще духа до умерен, в източните райони временно силен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат предимно между 0° и 5°, в София 1°-2°.

За Свищов и региона прогнозна максимална температура от 8°, минимална 0°. Продължителността на деня е 12 часа и 47 минути. Дъждовно и студено утро. Профилактиката на въздуха и улиците е направена рано, през нощта. "Короните" в калта, маски зад врата , чадърите вкъщи  и нека да вали днес, колкото пъти си реши април. Североизточният умерен вятър освен студ и сняг ще докара. Стягайте кънките, чака ни голямата пързалка на цените. Стойте си вкъщи !  

Атмосферното налягане е по-високо от средното за април. През деня малко ще се понижи.

В планините ще бъде облачно, ветровито и с валежи от сняг, значителни в Рило-Родопския масив. Ще се образува нова снежна покривка, а в комбинация със силния вятър от източната четвърт, на много места ще има условия за преспи и навявания. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около минус 2°, на 2000 метра - минус 6°.

По Черноморието ще бъде облачно с валежи от дъжд. Ще духа умерен до силен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 5° и 7°. Температурата на морската вода е 10° - 11°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 4 бала.


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com