Слънце и дъжд в четвъртък

# Reporter Svishtov 02.04.2020 02:50 449

Днес от северозапад валежите ще спират, а над Северна България и облачността ще се разкъсва. През целия ден ще продължи да вали в Югоизточна България и Родопите. Вятърът ще отслабне и ще е слаб до умерен от изток-североизток. Максималните температури ще са между 4° и 9°.

За Свищов и региона прогнозна максимална температура от 12°, минимална -2°. Продължителността на деня е 12 часа и 49 минути. Ясно и топло априлско утро, Нищо общо с първи април. Днес ще бъде слънчево. Очакват се няколко слаби превалявания от дъжд, като за втори април. Зимата се завърна за кратко вчера, но днес настроението ще е пролетно.

Атмосферното налягане ще  се понижава и ще е по-ниско от средното за месеца.

В планините ще бъде облачно с валежи от сняг, значителни в Рило-Родопския масив, но след обяд валежите ще започнат да отслабват и спират. Ще духа умерен, временно силен вятър от изток-североизток. Все още ще има условия за образуване на преспи и навявания. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около минус 2°, на 2000 метра - минус 4°.

По Черноморието облачността ще е значителна, по южното крайбрежие с валежи от дъжд. По Северното Черноморие ще преобладава слънчево време. Ще продължи да духа умерен североизточен вятър, който постепенно ще отслабва. Максималните температури ще бъдат между 6° и 8°. Температурата на морската вода е около 10°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com