Слънце в събота

# Reporter Svishtov 30.05.2020 02:20 715

В сутрешните часове облачността ще е променлива, почти без валежи. Около и след обяд отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще има краткотрайни валежи, в отделни райони от Югозападна България ще са интензивни. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 17° и 22°.

За Свищов и региона прогнозна максимална температура от 23°, минимална 11°. Продължителността на деня е 15 часа и 11 минути. Ведро и ясно съботно утро. Северозападният хладен вятър ни посреща след падналия среднощен дъжд. Слънцето е вече на старт и тръгва по дунавската пътека към нас. Последни пролетни дни, тъжни се крият през нощта и плачат. Мина Спасов ден, валя дъжд берекетлия и идва  краят на голямото среднонощно къпане. Пролетта си отива : - Да поседнем, на прощаване !  

Атмосферното налягане слабо ще се понижи и ще бъде по-ниско от средното за месеца.

Над планините облачността ще е променлива, след обяд по-често значителна, купеста и купесто-дъждовна. На много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи. Над 2000 метра ще превалява сняг. Ще духа умерен запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 12°, на 2000 метра - около 6°.

Над Черноморието преди обяд облачността ще е разкъсана. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб вятър от запад-северозапад. Максималните температури на въздуха ще са 18°-22°. Температурата на водата е 16°-18°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com