Слънчева и гореща сряда

# Reporter Svishtov 29.07.2020 02:43 311

Днес ще е слънчево със слаб, предимно източен вятър. Горещо време, с максимални температури между 31° и 36°, в София около 31°.

За Свищов и региона прогнозна максимална температура от 36°, минимална 20°. Продължителността на деня е 14 часа и 39 мин. Ясно и слънчево утро, предвещаващо един горещ ден . Слънчева и гореща сряда. Очакват се едни от най високите температури за страната. Ще прибавим и високите стойности на замърсяване на въздуха за деня - 64 AQI ( индекс за чистота на въздуха ). Намалете времето, прекарано на открито, ако чувствате затруднено дишане или раздразнение на гърлото, главоболие и дразнене на очите. Горещо, лош въздух и за компания комари безброй.  Пак ще оцелеем, защото очакваме търпеливо благинките на август.

Атмосферното налягане е и ще се задържи малко по-високо от средното за месеца.

Над планините ще бъде слънчево със слаб вятър от север. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 26°, на 2000 метра - около 17°.

Над Черноморието ще е слънчево, с бризов вятър. Максимални температури на въздуха: 31°-33°. Температурата на морската вода е 27°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com