Горещо слънце в четвъртък

# Reporter Svishtov 30.07.2020 02:38 310

Днес отново ще бъде слънчево, след обяд и горещо. В повечето райони максималните температури ще са между 34° и 39°.

За Свищов и региона прогнозна максимална температура от 38°, минимална 21°. Продължителността на деня е 14 часа и 37 мин. Горещо през нощта, горещо от сутринта. В 6 часа термометърът показва 22 градуса. За през деня се очакват още по високи температури. Жарко слънце ще нагрява плочките на площада и никой няма да смее да стъпи там. Чистотата на въздуха е 69 AQI - високо ниво на замърсяване през деня. Препоръчително е да намалите времето на открито, особено за възрастните хора и хората със астма и хронични бронхити. Като прибавим и лошия въздух в  този горещ четвъртък, ще си обясним безлюдието в нашия град. 

Атмосферното налягане е и ще се задържи малко по-високо от средното за месеца.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 26°, на 2000 метра - около 19°.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури на въздуха ще са 30°-33°. Температурата на морската вода е 27°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com