Горещо в петък

# Reporter Svishtov 31.07.2020 03:05 514

Днес ще бъде предимно слънчево и горещо, с максимални температури между 35° и 40°, за София около 36°. След обяд облачността ще се увеличи и до полунощ на отделни места в Западна и Северна България ще превали и прегърми. Ще духа слаб северозападен вятър.

За Свищов и региона прогнозна максимална температура от 39°, минимална 21°. Продължителността на деня е 14 часа и 35 мин. Предстои ни един горещ петък с рекордни за  юли температури. Жежко и тежко ще бъде времето днес. Ще прибавим и лошото качество на въздуха - 66 AQI. Затрудненото дишане, дразненето на гърлото и главоболието ви напомнят да се щадите, да намалите времето на открито. Ще избегнете жегата, лошия въздух и компанията на опушените комари.  Някой чуват шума на морето, други усещат хладината на планината.Стягайте куфарите! Време за почивка.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца, но постепенно ще се понижава.

Над планините ще е слънчево. След обяд ще се развие купеста облачност и вечерта на отделни места в масивите от Западна България ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 27°, на 2000 метра - около 20°.

По Черноморието ще е слънчево. Ще духа слаб вятър, предимно от югоизток. Максимални температури на въздуха между 30° и 33°. Температурата на морската на вода е около 27°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com