Слънчева събота

# Reporter Svishtov 01.08.2020 02:46 532

Днес преди обяд ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места в Западна и Централна България ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевици. Има условия и за градушки. Ще духа до умерен вятър от североизток. Максималните температури ще са предимно между 31° и 36°.

За Свищов и региона прогнозна максимална температура от 34°, минимална 20°. Продължителността на деня е 14 часа и 33 мин.  В първия ден от месец август ясно и топло утро. Лек североизточен вятър ще намали незначително дневните температури. В 6 часа  почти не се усеща промяната, защото е 22 градуса. През целия ден ще бъде прогнозно слънчево, заоблачаване - вечерта. Днес ще се диша по - спокойно. Качеството на въздухът е добро - 44 AQI . Само при дълготрайни излагания на открито, хората от чувствителните групи могат да изпитат леки до умерени симптоми на неразположение. Очертава се един чудесен първи август в събота !

Атмосферното налягане е малко по-ниско от средното за месеца и ще продължи да се понижава.

Преди обяд над планините ще е предимно слънчево. След обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места в масивите от Западна и Централна България ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевици. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е 23°, на 2000 метра - около 17°.

Над Черноморието ще е предимно слънчево, с временни увеличения на облачността, почти без валежи. Ще духа до умерен вятър от североизток. Максималните температури ще са 27° - 29°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 1 - 2 бала.


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com