Слънце в неделя

# Reporter Svishtov 02.08.2020 02:49 459

Преди обяд все още облачността над североизточната половина от страната ще е значителна и ще има превалявания. След обяд ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Максималните температури ще са предимно между 29° и 34°.

За Свищов и региона прогнозна максимална температура от 32°, минимална 18°. Продължителността на деня е 14 часа и 31 мин. Облачно утро. Лек вятър от североизток ще намали дневните температури с още 3-4 градуса. Промяната няма да се почувства, защото през останалата част от деня ще бъде слънчево и горещо. Качеството на въздуха е добро 40-45 AQI  през по голяма част от деня. Хора от чувствителните групи могат да изпитат леки симптоми на неразположение-главоболие, дразнене на гърлото и др. Препоръчително е да намалят времето на открито в късния следобед между 16- 18.00 часа. Началото на август  е горещо и слънчево. Почивайте ползотворно, където и да сте !  

Атмосферното налягане е малко по-ниско от средното за месеца, но бавно ще се повишава.

Преди обяд на места в планините все още ще превалява. След обяд облачността бързо ще се разкъсва и ще намалее до предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток, по високите части от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е 22°, на 2000 метра - около 16°.

Преди обяд над Черноморието облачността ще е значителна и на отделни места ще превали. След обяд облачността ще се разкъса до предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 27°-30°. Температурата на морската вода е 27°-28°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com