Есенно слънчево в сряда

# Reporter Svishtov 23.09.2020 01:33 361

През нощта ще е предимно ясно с временни увеличения на облачността над крайните западни райони. Почти тихо. Минималните температури в повечето места ще са между 8° и 13°. През деня над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево. След обяд над Западна България облачността ще се увеличи и на отделни места главно в планинските райони ще превали слаб дъжд. Превалявания в западните райони ще има и през нощта срещу четвъртък и на отделни места ще са интензивни. Максималните температури ще са между 25° и 30°.

За Свищов и региона прогнозна максимална температура от 31°, минимална 13°. Продължителността на деня е 12 часа и 04 мин. Топло есенно утро. В 6 часа - 13 градуса. През деня температурата леко ще се покачва и ще надмине последните летни  28 градуса вчера. Първи слънчев есенен ден. Добро качество на въздуха - 41 AQI .  Насладете се на вашите обичайни дейности на открито.

Атмосферното налягане ще се понижава и ще е по-ниско от средното за месеца.

Над планините сутринта ще е предимно слънчево, но още около обяд над западните райони, а до вечерта и над централните облачността ще се увеличи. Само на отделни места в масивите в Западна България ще превали, възможно е и да прегърми. Ще духа до умерен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на 1200 метра височина ще е около 21°, на 2000 метра - около 14°.

Над Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 24-25°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2 бала.


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com