Частично слънчаво в неделя, без дъжд

# SvishtovToday 27.09.2020 05:59 253

Днес над страната ще преобладава слънчево време, след обяд над Западна България с разкъсана висока и средна облачност. Вятърът ще се ориентира от юг-югоизток, ще е до умерен. Максимални температури между 21° и 26°, за София – 21°.

За Свищов и региона прогнозна максимална температура от 26°, минимална 13°. Продължителността на деня е 11 часа и 54 мин. Късен следобед към 17 часа са възможни прегърмяванияКачеството на въздуха е 35 AQI, приемливо за повечето хора. Хора от чувствителни групи, обаче, могат да изпитат леки до умерени симптоми при дълготрайно излагане. 

Атмосферното налягане ще се повиши, но ще остане по-ниско от средното за септември.

Над планините ще бъде предимно слънчево, след обяд над масивите в Западна България с разкъсана средна и висока облачност. Ще духа силен югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 14°, на 2000 метра – около 7°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще отслабне и ще се ориентира от югоизток, ще е до умерен. Максимални температури на въздуха и морската вода 24°-26°. Вълнението на морето ще 2-3 бала.


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com