Понеделник - няколко превалявания

# SvishtovToday 28.09.2020 03:26 283

Днес започналото от запад заоблачаване ще продължи и ще обхване цялата страна. Още преди обяд на места в Западна, а до вечерта и в Централна България ще превали слаб дъжд. Вятърът отново ще се усили и ще бъде умерен, а в източната половина от страната и временно силен от юг. Максималните температури ще са от 22° на места в западните райони до 29° на изток. През нощта срещу вторник валежите ще продължат и ще обхванат и източните райони.

За Свищов и региона прогнозна максимална температура от 30°, минимална 15°. Продължителността на деня е 11 часа и 51 мин. Качеството на въздуха е добро - 34 AQI, приемливо за повечето хора. Хора от чувствителни групи, обаче, могат да изпитат леки до умерени симптоми при дълготрайно излагане. 

Атмосферното налягане е и ще остане по-ниско от средното за месеца.

Над планините от запад облачността ще се увеличава. Около и след обяд на места в масивите от западната половина на страната ще има и валежи, предимно слаби. На изток ще преобладава слънчево време. Ще духа силен до бурен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 17°, на 2000 метра - около 9°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. По-значителни увеличения на облачността ще има привечер. Максималните температури на въздуха и морската вода ще са 24°-25°. Вълнението на морето ще е около 3 бала.

 


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com