Ветровита сряда в Свищов

# SvishtovToday 30.09.2020 05:06 324

Днес над Западна България облачността ще е значителна. Над останалата част от страната ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността. На места в северозападните райони ще има превалявания от дъжд. Ще духа умерен, в Дунавската равнина и Горнотракийската низина - силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 18° и 23°.

За Свищов и региона прогнозна максимална температура от 21°, минимална 13°.  Ветровито ще е днас. Поривите на вятъра ще са 39 km/h. Продължителността на деня е 11 часа и 46 мин. Качеството на въздуха е добро - 30 AQI, приемливо за повечето хора. Хора от чувствителни групи, обаче, могат да изпитат леки до умерени симптоми при дълготрайно излагане. 

Атмосферното налягане ще е по-ниско от средното за месеца и ще остане без съществена промяна.

Над планините облачността ще е променлива. По-значителна ще е над западната част на Стара планина и на места там ще превали дъжд, над 1900 метра – слаб сняг. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 11°, на 2000 метра – около 2°.

Над Черноморието облачността ще е променлива. Ще духа умерен, по северното крайбрежие до силен вятър от запад-северозапад. Максимални температури на въздуха между 20° и 23°. Температурата на морската вода е около 24°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

 


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com