Предимно слънчево в четвъртък

# Reporter Svishtov 15.10.2020 01:55 261

Днес преди обяд на много места в низините и котловините ще бъде мъгливо, но по-късно през деня мъглата ще се разсейва и над страната ще преобладава слънчево време с разкъсана средна и висока облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад, с него температурите ще се повишат и дневните ще са предимно между 19° и 24°, по-ниски в районите с по-трайна мъгла.

За Свищов и региона прогнозна максимална температура от 25°, минимална 13°. ​Продължителността на деня 11часа 01 минути. Ясно и тихо утро. В 6 часа 9 градуса. През деня ще стигнат до 25 градуса. Есен сутрин, лято през деня. Първите крайдунавски мъгли е възможно да ни напомнят, че е октомври. Качеството на въздуха е много добро и е в границите от 15 - 35 AQI. Приемливо за по- вечето хора. Чувствителните групи от хора могат да изпитат леки затруднения при дишането, главоболие и др.  Препоръчително е да намалят времето на открито, въпреки хубавото време. Предимно слънчево и приятно топло днес, като за четвъртък несвъртък.

Атмосферното налягане ще остане по-ниско от средното за месеца.

В планините ще преобладава слънчево време с разкъсана средна и висока облачност. В сутрешните часове по върховете ще е мъгливо. Ще бъде ветровито, ще духа силен и бурен вятър от юг-югозапад. Температурите ще се повишат и максималната на 1200 метра ще бъде около 13°, на 2000 метра - около 7°.

Преди обяд по Черноморието ще има мъгла или ниска слоеста облачност. След обяд мъглата ще се разсейва и ще преобладава слънчево време с разкъсана средна и висока облачност. Ще духа до умерен вятър от южната четвърт. Максималните температури ще са 21°- 24°. Температурата на морската вода е 21°-23°. Вълнението на морето ще е 1 - 2 бала.


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com