Облачно в петък

# Reporter Svishtov 16.10.2020 02:27 247

През нощта облачността ще е разкъсана, над Западна България - предимно значителна и там ще започнат превалявания от дъжд. Ще духа слаб, в Източна България - до умерен южен вятър. Минималните температури ще са предимно между 6° и 11°. През деня над Западна и Централна България облачността ще е значителна и на много места там ще превалява дъжд. Съществени ще са количествата в северозападните райони от страната, където привечер вятърът ще се ориентира от северозапад и с него ще започне да прониква хладен въздух. Над Източна България ще преобладава слънчево време, все още ще духа до умерен южен вятър и температурите там ще останат по-високи. Максималните температури ще са от 16° - 18° в западните райони до 25°-27° на места в източните.

За Свищов и региона прогнозна максимална температура от 24°, минимална 14°. ​Продължителността на деня 10часа 58 минути. Ясно и тихо утро. В 6 часа 13 градуса. Слаб северозападен вятър - 7 км/ ч. През по - голяма част от деня облачно, следобед разкъсана облачност. Слънцето ще направи опити да се покаже. Качеството на въздуха е мното добро и е в границите от 18 до 29 AQI. Спокойно може да вършите обичайните си дейности на открито. Есен е !

Атмосферното налягане е малко по-ниско от средното за октомври и ще се понижи значително.

Над масивите от Западна и Централна България облачността ще е значителна и на много места там ще има валежи от дъжд. Ще бъде ветровито със силен, по високите и открити части и бурен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 15°, на 2000 метра - около 9°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време с разкъсана средна и висока облачност, която привечер ще се вплътнява. Ще духа до умерен южен вятър. Максималните температури ще са между 21° и 25°. Температурата на морската вода е 21°-23°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com