Разкъсана облачност в четвъртък

# Reporter Svishtov 19.11.2020 02:03 316

Днес облачността над Северна България ще остане предимно значителна, над Южна ще има по-съществени разкъсвания и намаления, на места - до предимно слънчево. Почти без валежи. Ще продължи да духа слаб, в източните райони до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са предимно между 7° и 12°.

За Свищов и региона прогнозна максимална температура 9°, минимална 1°. ​Продължителността на деня 9 часа 32 минути. Облачно утро с крайдунавска мъгла. В 6 часа температурата е 4 градуса. Североизточен вятър с 9 км/ ч. повлиява на качеството на въздуха.  Днес за повечето хора то е добро и в граници от 32 до 36 AQI. Разкъсана облачност , без валежи.

Атмосферното налягане ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца.

Над планините до сутринта, главно в Родопите ще е със слаби валежи, предимно от сняг. До около обяд преваляванията ще спират, а облачността над масивите от Югозападна България ще започне да се разкъсва и намалява, на места и до предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на 1200 метра ще е около 4°, на 2000 метра - около минус 1°.

Над Черноморието ще остане облачно. Само в крайните южни райони има повишена вероятност за слаб валеж. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 11°-13°. Температурата на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето ще е 4 бала, в заливите - 3 бала, но привечер навсякъде ще отслабне до 3 бала.


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com