Облачно и частично слънчево в петък

# Reporter Svishtov 20.11.2020 03:20 315

 Днес над Югозападна България ще преобладава слънчево време. Над северните и източните райони от страната ще остане предимно облачно, там не са изключени и изолирани слаби валежи от дъжд. Ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър със северна компонента. Максималните температури ще са между 8° и 13°, в крайните югозападни райони ще са 14°-15°.

За Свищов и региона прогнозна максимална температура 9°, минимална 0°. ​Продължителността на деня 9 часа 29 минути. Облачно и студено утро с крайдунавска мъгла. В 6 часа температурата е 1 градус. Североизточен вятър с 4 км/ ч.  продължава да разсъблича дърветата и да суши последните есенни листа. Бавно , но сигурно се приближаваме към 0 градуса. Облачно през деня с плахи опити на слънцето да се покаже. Качеството на въздуха е добро и в граници от 26 до 34 AQI. Приемливо за повечето хора с изключение на чувствителните групи  със астма и бронхити. Коктейл от студен въздух и мъгла не им си препоръчва. Малки и наложителни разходки  до пазара   са  добре дошли в това строго и ограничаващо ни отвсякъде време на  КОФТИ 20.

Атмосфеното налягане ще се понижи още, но ще остане по-високо от средното.

Над планините ще преобладава слънчево време. По-значителна ще е облачността над Стара планина, но валежи са малко вероятни. Ще духа слаб до умерен вятър с източна компонента, по най-високите части на масивите в Югозападна България след обяд ще се ориентира от югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра - около 0°.

Над Черноморието ще e предимно облачно, само в крайните южни райони вероятността за слаб валеж е повишена. Ще духа до умерен северен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 11°-13°. Температурата на морската вода е около 15°. Вълнението на морето ще е 3 бала, в най-южните райони - 4 бала.


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com