Облачно във вторник

# Reporter Svishtov 01.12.2020 03:27 339

Днес от запад облачността ще се разкъсва и намалява, в много райони - до предимно слънчево. В крайните източни райони ще се задържи предимно облачно и на места преди обяд там все още ще превалява слаб сняг. Северният вятър в Източна България ще отслабне до умерен, в останалата част от страната ще духа слаб източен вятър. Максималните температури ще са между 0° и 5°.

ПРОГНОЗА:

За Свищов и региона прогнозна максимална температура 0 °, минимална -7°. ​Продължителността на деня 9 часа 10 минути. Студено и ясно утро. В 6 часа температурата е -3 градуса. Северозападен вятър с 7 км/ ч. Облаци и мъгла дебнат отвсякъде, слънцето и то наднича. Зима е. " Снежко затрупа всичко навън " - радост за децата , трудност за родителите в това  КОВИД 19 време. Качеството на въздухът е в границите от 52 до 66 AQI -нездравословно. Ефектът за здравето може да бъде почувстван незабавно от чувствителните групи . Здрави хора могат да изпитат затруднения при дишане и раздразнение на гърлото при продължително излагане. Днес студено, мъгливо, заледяване сутрин, слънце-киша и непочистени тротоари. Намалете времето на открито !

Атмосферното налягане слабо ще се понижи и ще бъде близко до средното за месеца.

Над планините ще преобладава слънчево време. Предимно облачно, преди обяд със слаби снеговалежи ще бъде над планините от източните райони. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток, по най-високите части на Рила и Пирин – от северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра - около минус 1°, на 2000 метра - около минус 5°.

Над Черноморието ще е предимно облачно. Преди обяд ще има слаби превалявания от сняг, в южните райони – примесен с дъжд. Ще духа умерен, преди обяд все още силен северен вятър. Максимални температури на въздуха между 2° и 5°. Температурата на морската вода е 11-13°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com