Облаци и слънце в сряда

# Reporter Svishtov 02.12.2020 03:37 352

Днес над Северна България и по Черноморието ще преобладава облачно и мъгливо време, на отделни места ще превали слаб сняг. Над по-голямата част от Южна България ще преобладава слънчево време, преди обяд над югозападните райони ще има значителна облачност, но до обяд ще намалее. В Източна България ще духа слаб североизточен, в Дунавската равнина - източен вятър. Максималните температури ще са от минус 1-2° на места в северните до 8-10° в крайните югозападни райони.

ПРОГНОЗА :

За Свищов и региона прогнозна максимална температура 1 °, минимална -5°. ​Продължителността на деня 9 часа 9 минути. Студено и мъгливо утро. В 6 часа температурата е -4 градуса. Северозападен вятър с 4 км/ ч. Днес  облаци и мъгла  до обед, заледяване , разкъсана облачност по обед, вероятност слънце да огрее следобед. Качеството на въздуха е приемливо за повечето хора и е в границите от 48 AQI сутрин, до 37 AQI в следобедните часове. Препоръчително е за възрастните хора  да ползват зеления коридор следобед за да избегнат заледените тротоари. А, когато мама е в къщи , учи и работи , и огрява навсякъде.

Атмосферното налягане e ще се задържи малко по-високо от средното за месеца.

Над планините ще преобладава слънчево време. След обяд от запад ще започне увеличение на високата облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра – около минус 3°.

Над Черноморието ще преобладава облачно време и на отделни места в северните райони ще превали слаб сняг. Над южните райони след обяд ще има и разкъсвания на облачността. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максимални температури между 3° и 6°. Температурата на морската вода е 11-13°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com