Цвети Пиронкова - запомнящо се завръщане на корта с надежда за още силни игри

# SvishtovToday 02.12.2020 07:01 1263

Цветана Пиронкова се завърна в света на тениса и бързо успя да привлече вниманието към себе си. Най-вероятно мнозина са се чудили къде изчезна красивата пловдивчанка и какво се случи, след като през 2014 година мнозина станаха свидетели на "Мамо, тате, имаме трофей!". Това бяха думите, с които Цвети вдигна купата в Сидни. След това станахме свидетели на колебливи представяния , а след това Пиронкова изчезна от радарите.

Мнозина най-вероятно са се чудили какво се случва и дали това не е краят на кариерата на нежната ни първа ракета. Все пак сме виждали атлети, които играят точно за един турнир и след това са готови да се оттеглят, но се оказа, че мнозина са грешели. Последните изяви са през 2017 г. и изминаха почти 3 години, в които мнозина гадаеха защо Пиронкова е под радара.

Оказа се, че младата тенисистка просто е станала майка и е предпочела да обърне внимание на детето си, вместо да бърза да се връща на корта, а това е достойно за уважение. Тази година обаче станахме свидетели на много интересен и красив момент в женския тенис, при това изцяло за нейна сметка. Първото ѝ участие след паузата беше на US Open и пловдивчанката стартира с двубой срещу Людмила Самсонова, след това дойде ред на номер 10 в женския тенис - Гарбине Мугуруса.

Дона Векич също не успя да намери правилната формула за успех. Безапелационната победа бързо спечели вниманието на аудиторията, а и нека не забравяме, че Пиронкова е име, което очевидно не се забравя толкова лесно. Ализе Корне също не успя да намери правилната формула за успех, с която да противодейства на пловдивчанката. Двете победи, при това на толкова престижен турнир, повишаха значително интереса към родната атлетка, а следващият жребий на четвърт финал показа, че феновете ще получат изненадата малко по-рано от необходимото и този път трябва да се подготвят за изненади малко по-рано.

На сцената излезе хегемонът в дамския тенис - Серина Уилямс. Именно тук мнозина подпечатаха билета за завръщане на Пиронкова. Букмейкърите също започнаха да се чудят докъде ще продължи приказката за родния талант. Можем да забележим, че тенисът е един от много интригуващите спортове за феновете и както забелязваме в ревюто на  bwin от efir bet, той ще продължава да е сред предпочитаните дисциплини за феновете, особено след като се заформят толкова интересни мачове.

Серина Уилямс беше смятана за основен фаворит и всички предричаха големият успех, тук обаче присъстваше големият въпрос: колко лесна ще е победата? Първият сет се оказа повече от изненадващ и мнозина останаха без думи. Пиронкова вложи всичките си сили, за да детронира Уилямс и да охлади амбициите ѝ за победа. Победата в него с 6:4 за пловдивчанката със сигурност накара мнозина да се замислят как ще продължи мачът.

Дали Серина се ядоса или просто не можеше да приеме факта, че ще бъде детронирана толкова рано, това не можем да знаем, но със сигурност забелязахме бързата промяна на играта. Именно тук опитът си каза тежката дума и така и следващите сетове, както и мачът  донесоха победа за американката. За първи път от много време забелязваме как мнозина са особено изненадани от факта, че величието изпитва огромни затруднения в играта.

Малко след това дойде време за Роланд Гарос - турнирът, в който се раждат легендите. Пиронкова не беше класирана, но пък отстояваше своята позиция и заяви спокойно на организаторите, че ако искат да присъства, трябва да изпратят покана. Серина вече беше отпътувала за горещата точка на тениса, следователно никой не искаше да лиши феновете от реванша. И приказката очевидно започна да се повтаря, първият мач срещу Андреа Петкович започна с дежурни два гейма и без нужда от трети.

Жребият отново отреди на феновете възможност да видят втори дубъл на заформящата се вражда, когато Серина изненада всички и заяви, че има контузия. Макар и на предишната пресконференция да говореше каква сила са майките, очевидно още помнеше костеливия орех, срещу когото се беше изправила и предпочете да не рискува. Пиронкова получи безкръвна победа и се сражава особено сериозно в следващия си мач срещу Барбора Крейчикова, като отново не можем да кажем, че победата беше по-далеч.

Определено можем да говорим за силно завръщане и особени успехи, при това след по-сериозна пауза, което насочва вниманието на феновете към по-интересните предизвикателства през следващия сезон, когато трябва да станем свидетели на още по-вълнуващите срещи.


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com

Галери