Как протече тенис сезонът за Григор Димитров през 2020 - анализ на Betenemy

# SvishtovToday 03.12.2020 07:11 1219

Сигурни сме, че вече няма човек в света, който да не е чувал името Григор Димитров. Хасковлията се превърне в един от интересните играчи на световната тенис сцена, способен да обърка играта на мнозина. По пътя към върха успяхме да видим някои много успешни изпълнения и някои не толкова. За съжаление вторите винаги са много по-жестоки и оставят горчивия вкус за по-дълго време. Към настоящият момент Григор се намира на 19-та позиция в световната класация по тенис. Смени няколко треньора и към момента получава съвети от Агаси.

Тази година беше особено колоритна за първата ни ракета по редица причина. На първо място трябва да забележим, че и той, както много други величия, успяха да преборят коварния вирус и въпреки по-сериозната пауза на турнирите, успя да вземе участие в някои от основните турнири. В началото на годината, хасковлията започна своето участие в ATP Cup в Австралия. Успя да неутрализира Даниел Еванс и Раду Албот, но силите не бяха достатъчно, за да се справи с Давид Гофен.

Стартът на сезона определено не започна по най-блестящия възможен начин. Последва и бързо отпадане в ОТП Австралия, както и в Ротердам. Бързото приключване на участията в играта сякаш започнаха да напомнят за други критични години. Сценарият беше същият, а и мнозина вече не вярваха, че този сезон ще станем свидетели на нещо по-сериозно. Точно тогава дойде времето да насочим погледи към Акапулко.

В Мексико играта на Григор се промени. Бързо отстрани Дамир Джумхур, сценарият се повтори с Адриан Манамиро - все имена, за които мнозина дори не биха вдигнали вежди, сякаш хасковлията до този момент демонстрира някакъв късмет, а не умения. На четвърт финалите дойде време за истинските спортни величия и жребият посочи, че срещу първата ракета ще се изправи Стан Вавринка.

Номер 16 в класацията беше официално впрегнат за онзи, който трябва да вземе скалпа на Димитров. Въпреки противоречивите мнения на публиката, можем да забележим, че букмейкърите бяха особено положителни за тази среща. Различните оператори имаха много положителен поглед върху срещата, анализаторите наблюдаваха особено висок рейтинг на betenemy за palms bet като една от предпочитаните платформи за тенис представянето на Димитров и можем да заявим, че подкрепяме оценката им за доброто представяне на Димитров. Свикнали сме да срещаме песимизма, който за мнозина е оправдан, все пак България не получи своя родна версия на Джокович.

Голямата победа успя да накара мнозина да променят мнението си. И тогава на полу-финала се изтегли името, което гарантираше, че чудото в Мексико ще приключи - Рафаел Надал. Колкото и сериозни да бяха заявките на Гришо, видяхме, че силите свършват до тук. Надал продължава да бъде криптонитът на родният атлет и към този момент не можем да видим правилното лекарство, точната формула и нуждата за успех. След това нормалната служба, както биха я нарекли критиците, продължи напред с бързо отпадане в Синсинати.

В Париж станахме свидетели на още една приятна изненада. Григор подреди всички участници от 101 до 103 място и така се нареди в кръга на 16-те най-добри от 128 атлета. Там обаче застана Стефанос Циципас, който към този момент се нареждаше на 6-та позиция в света. Григор изгуби, но в негова защита можем да заявим, че все още се възстановяваше след карантината, колкото и да не смятаме, че това може да бъде фактор. В Белгия отново можем да отбележим достигането на полу-финал и загуба от номер 29 Алекс де Минор. Прословутият демон се хвали с взимането на скалпа на някои интересни величия, но нека не забравяме, че списъка му с победи е малко по-скромен от този на Григор и най-вероятно ще гледаме интересната развръзка на тази драма през следващия сезон. Последното участие, в което можем да видим една особено приятна и сладка победа е именно във Виена.

 На турнирът Григор отново срещна Циципас, който вече гордо се нареждаше в световната 5-ца. За негово голямо нещастие, отпадна още в 16-цата, защото винаги трябва да знаем, че Григор не е атлет, който трябва да се подценява. Последният турнир отвежда родния атлет до четвърт финал и на този етап не можем да бъдем сигурни в кой следващ турнир ще продължи участието му. Взимайки предвид представянето, както и различните трусове в световния спорт, не можем да смятаме, че хасковлията се е представил лошо или не е могъл да демонстрира класа.

Разбира се, отново ставаме свидетели на грешки, които можеха да бъдат спестени, но нека не забравяме, че родният атлет е един от малкото, които постигат всичко напълно самостоятелно и щом привлича вниманието на бивши световни величия, очевидно има какво да покаже. Проблемът е, че вече е време.


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com

Галери