Дъжд и сняг във вторник

# Reporter Svishtov 12.01.2021 03:33 300

Днес валежите ще отслабват, в Западна България ще спрат и облачността там ще започне да се разкъсва. Ще духа слаб, в Източна България - умерен вятър от север-североизток, който до вечерта ще се ориентира от северозапад. С него ще продължи да нахлува студен въздух и на места в западните райони ще има условия за заледявания и поледици. Температурите ще се понижават, в повечето райони максималните ще са между 1° и 6°, по-високи - в източните райони от страната.

За Свищов и региона прогнозна максимална температура 2°, минимална -2°. Продължителността на деня 9.13 часа. Облачно, мъгливо и дъждовно утро. ​В 6 часа температурата е -2 градуса, вали дъжд. Северен вятър с 7 км/ч. Облачност 100 %. Влажност  90 %. Видимост 5 км. Качество на въздуха е идеално от 15 до 20 AQI. Непрестанните валежи от сняг и дъжд определено влияят на качеството на въздуха към подобряване. Застудяването продължава. Днес превалявания от дъжд, сугращица и сняг. Заледявания са възможни по пътища и тротоари. Бъдете внимателни ! Бързайте бавно !

Атмосферното налягане ще е близко до средното и ще е без съществена промяна.

В планините ще е облачно, мъгливо и със снеговалежи. След обяд в масивите от Западна България валежите ще спират и облачността ще се разкъсва. Вятърът постепенно ще се ориентира от запад-северозапад и ще е до умерен. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 4°, на 2000 метра - около минус 1°.

По Черноморието ще е облачно и дъждовно, с по-значителни валежи в южните райони. Ще духа умерен вятър от север-североизток и до вечерта ще се ориентира от север-северозапад. Максималните температури на въздуха ще са 8°-10°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде около 3 бала.


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com