Облачно и студено в сряда

# Reporter Svishtov 13.01.2021 03:22 236

Днес до обяд на места в източните райони все още ще превалява дъжд и сняг. Над останалата част от страната облачността през деня ще е променлива, често значителна, почти без валежи. Ще духа умерен запад-северозападен вятър. Максималните температури ще са между 1° и 6°.

За Свищов и региона прогнозна максимална температура 2°, минимална -6°. Продължителността на деня 9.15 часа. Снежно и студено утро. ​В 6 часа температурата е -2 градуса. Западен вятър с 11 км/ч. Облачност 97 %. Влажност  90 %. Видимост 16 км.. Качество на въздуха е приемливо за повечето хора от 30 до 35 AQI. Бялата снежна покривка, постлана през нощта, прави  приятен пътя до работа, магазина или кратка разходка само. Вероятност за снеговалеж 25 %. Застудяването продължава.

Атмосферното налягане ще се задържи по-ниско от средното за месеца.

Над планините облачността ще е променлива, често значителна и на отделни места ще превали слаб сняг. Ще духа умерен, по откритите части - до силен северозападен вятър. С него температурите ще се понижават и към 14ч . на 1200 метра ще е около минус 1°, на 2000 метра – около минус 7°.

Над Черноморието ще е предимно облачно. Преди обяд на места все още ще превалява дъжд. Ще духа умерен до временно силен запад-северозападен вятър, който след обяд ще отслабва. Температурите ще са без съществен дневен ход и към 14 ч. ще са между 3° и 6°. Температурата на морската вода е 9-10°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала, но ще отслабва.


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com