Разкъсана облачност в четвъртък

# Reporter Svishtov 14.01.2021 03:34 235

 Днес от север-северозапад ще продължи да нахлува студен въздух. След временно разкъсване на облачността от запад бързо ще се заоблачи и по-късно след обяд в Западна България ще завали сняг. Вятърът от северозапад отново ще се усили, ще е умерен и временно силен. Максимални температури между 0° и 5°.

За Свищов и региона прогнозна максимална температура 1°, минимална -6°. Продължителността на деня 9.16 часа. Ясно и студено утро. ​В 6 часа температурата е -3 градуса. Западен вятър с 9 км/ч. Облачност 73 %. Влажност  60 %. Видимост 16 км.. Качество на въздуха е добро от 27 до 23 AQI.Променлива облачност. Суха студ. Слаб снеговалеж следобед. Застудяването продължава, Заледяване е възможно в усойните места и не само, при тези ниски температури. Бъдете внимателни, за да стигнете там, закъдето сте тръгнали и да тупкат сърцата ви !

Атмосферното наляганe e по-ниско от средното за януари и през деня още ще се понижи.

Над планините преди обяд ще има временни разкъсвания на облачността и повече слънце. След обяд от запад облачността бързо ще вплътни и в масивите от Западна България ще завали сняг. Ще духа силен, по билата и бурен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 4°, на 2000 метра – около минус 11°.

Над Черноморието след временно намаление на облачността преди обяд, след обяд от запад тя отново ще се увеличи и вплътни, но все още без валежи. Ще духа умерен северозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 3°-6°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com