Разкъсана облачност в събота

# Reporter Svishtov 23.01.2021 03:40 280

Днес облачността от запад ще се увеличава и вплътнява. Привечер и през нощта срещу неделя в Югозападна България ще превали дъжд. Ще духа умерен, в източната половина от страната и на места северно от планините - временно силен югозападен вятър. Максималните температури ще са предимно между 9° и 14°, в Източна България и Предбалкана – до 16-17°.

За Свищов и региона прогнозна максимална температура 13°, минимална 5°. Продължителността на деня 9.33 часа. Ясно и топло утро. ​В 6 часа е 3 градуса, в 7 часа 2 градуса, в 8 часа 4 градуса и така  стигаме до 7 градуса в 10 часа.  Облачност 72 %. Североизточен вятър с 4 км/ч. Облачно сутринта, слънчево през деня и по-топло. Валежи не се очакват през деня. Видимост 11 км. Качество на въздуха от 34 до 37 AQI. Приемлива за повечето хора, с изключение на чувствителните групи ( астма и бронхити).Препоръчително е да намалят времето на открито и да използват слънчевите часове за разходка или до магазина. Продължителното необичайно януарско затопляне  накара кокичетата рано, рано да се покажат. Не се лъжете като тях ! Излизайте когато му е времето !

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и продължава бързо да се понижава.

Над планините ще е предимно облачно и ветровито. След обяд в масивите от Югозападна България ще завали слаб дъжд, над 1400-1500 метра – сняг. Ще духа умерен, по високите и открити части - силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 4°, на 2000 метра - около минус 1°.

Над Черноморието ще е с висока облачност, след обяд значителна. Ще духа умерен, временно силен югозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 14°-16°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com