10 хитринки за през зимата, които всеки трябва да знае

# SvishtovToday 29.01.2021 16:37 456

10 хитринки за през зимата, които всеки трябва да знае и може да приложи.

Студът и снегът през зимата понякога могат да ни донесат и доста други неудобства. Често изпадаме в проблемни ситуации, свързани с непроходимост, затруднения с колата или различни битови несгоди.

За да не позволяваме на подобни моменти да развалят настроението ни и за да улесним до максимум живота си в зимни условия, трябва да знаем някои ценни хитринки. Ето ги и тях!

1. Използвайте котешка тоалетна (т.нар. "пясък за котки"), като щедро я разпръснете около гумите на колата. Това ще подобри сцеплението и ще ви помогне да се измъкнете от неотъпкания сняг.

2. Почистете прозорците на колата със старо CD (компактдиск). То ще ви послужи перфектно за тази цел.

3. Винаги съхранявайте чифт топли чорапи в жабката на автомобила си. В случай че намокрите краката си, добра работа ще ви свърши и една суха кърпа.

4. Използвайте найлоново фолио с въздушни мехурчета като изолация за прозорците у дома. Може да ви звучи изненадващо, но това ще ви помогне да се защитите от "сковаването" при твърде ниски температури.

5. Преди да изхвърлите стария си пуловер, не забравяйте, че от него може да си направите чудесни топли ръкавици.

6. Завържете така наречените "миши опашки" напречно по обиколката на цялата велосипедна гума. Това ще ви послужи като "вериги" за увеличаване на сцеплението, когато карате колело в зимни условия.

7. Ако имате затруднения с отключването на жилището си, преди да вкарате ключа в патрона, го нагрейте добре с помощта на запалка или кибрит (хубаво е винаги да носите в себе си "огънче", дори и да не сте пушач).

8. По възможност винаги паркирайте колата си така, че предният й капак да е обърнат на изток. По този начин при изгряването на слънцето най-бързо ще се размрази предното стъкло.

9. Използвайте стара самобръсначка, за да изчистите перфектно "топчетата", които са се получили по вълнените ви дрехи.

10. Изрежете си стелки за обувки от вълнен плат или подходяща мека настилка. Така краката ви ще бъдат много по-добре изолирани от студа.


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com

Галери