Облачно и по-студено в петък

# Reporter Svishtov 19.02.2021 02:50 264

Днес в сутрешните часове на отделни места в Югоизточна България все още има превалявания от дъжд и сняг. Облачността от североизток ще се разкъса и намалее, но в Дунавската равнина и Горнотракийската низина през по-голямата част от деня ще има ниска облачност или мъгла. След обяд над Западна България ще се появи и разкъсана средна и висока облачност, която до полунощ ще обхване почти цялата страна. Ще духа слаб до умерен изток-североизточен вятър, който в следобедните часове ще отслабне, в много райони и стихне. Максималните температури ще бъдат от 1° в североизточните райони до 11° в крайните югозападни.

Времето в Свищов и региона:прогнозна максимална температура 5°, минимална -5. Продължителността на деня 10.42 часа. Ясно и по студено утро. ​В 6 часа -1 градуса, в 7часа -2, в 8 часа -2, в 9 вече става 0 градуса. Сутринта слаб североизточен  вятър със 11 км/ч,  който следобед ще донесе затопляне до 5 градуса. Малка вероятност за валежи - 3%. Влажтост на въздуха 67%. Облачност 54 %. Видимост 16 км. Качеството на въздуха е от 24 до 37 AQI -добро, но за за чувствителните групи е препоръчително да намалят времето навън. Разкъсана облачност, слънчево по обед, вечерта заоблачаване.

Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за месеца. През деня слабо ще се понижи.

 


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com

Галери