Свищовски Клуб отдава почит на Виктор Майсторов

# SvishtovToday 25.02.2021 14:44 2458

На 22 Февруари един свищовлия загуби битката с коварна болест. Ние неговите приятели, познати и съграждани от "Свищовски Клуб" сме с един по - малко, защото неговото място и присъствие са неповторими и неподправими........, един стол ще е празен на нашите сбирки от тук на сетне.

Виктор Майсторов! Отиде си от нас любим човек и добър приятел. Скърбим всички за един от нас, за Виктор, който искаше и имаше какво да даде още на този свят. Защото знаем и за мечтите,  и за плановете му, които той щедро споделяше с нас, приятелите, от Свищовски клуб в София.

Те, мечтите му, не бяха само лични - Свищов, добруването и развитието му бяха неразделна част  от тях. Някои си останаха мечти! Такава е  Майсторовата му визия за възстановяване на интензивното земеделие от кризата и пандемията, внесена официално в Народното събрание.   Програма, охарактеризираща го като човек, мислещ с по-дълъг хоризонт и с визия за по-нататъшно развитие на икономиката ни. Направени са първи стъпки, но нееосъществен  ще остане туристическия му проект за къмпинг и винен туризъм на брега на Дунава край Свищов.

Други от мечтите му се превърнаха в реалност:  Зелената къща на улица "Димитър Г. Анев"1  в Свищов стана притегателен център,  превърна се в Пространството „Casa Verde 1908”  за познавачите на историята и културата.

Летният културен фестивал „Реката“ в крайдунавския град няколко поредни години привлича малки и големи!  Пространството за бизнес и култура „Casa Verde 1908“,  Виктор Майсторов превърна в дом за фестивалната подготовка.

Във фестивала „Орел над Дунава“ свищовските деца се включиха с невероятен спектакъл от народни танци, промотирани от местния меценат Виктор Майсторов.

Бутиковите вина от серията Casa Verde  са откритието на  ценителите на аристократичното питие в Созопол, след презентацията им от Майсторов.

Той беше човек с широк поглед и мироглед, с многостранни идеи, работещ без умора, с вдъхновение. Публична личност с богат опит в държавната и общинската администрация, предприемач, човек с богати идеи, а проектите и мечтите му бяха слънчеви, топли, благородни!

            Когато си отиде такава личност, губим всички.

Поклон, Викторе!

Дълбок поклон, приятелю от нас, свищовците от клуба в гр. София!

Не бихме те забравили, заради общата ни памет за доброто!

Ще останеш завинаги с нас!

Почивай в мир!

СВИЩОВСКИ КЛУБ

На 27 Февруари 2021 г.  (събота) от 12 h ще се проведе поклонението  в храм " Свето Преображение" - срещу ДГ "Васил Левски", гр.Свищов.

 

Екипа на Svishtovtoday.com изказва своите съболезнования на семейството му и близките.

 


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com

Галери