Адв. Калоян Янков: „Ние участвахме в разбуждането на нацията. И сега е моментът да пренесем нашите гласове от улицата в парламента!“

# SvishtovToday 10.03.2021 08:44 1031

„Последните четири години бяха време, в което институциите на нашата държава бяха в интензивното отделение, оставени без никакво лечение. Държавните комисии, агенции и регулатори обслужваха открито клиентелата си. Лични интереси стърчаха срамно над институциите. На власт бе организираната посредственост. Прозрачна остана само некомпетентността. Цената й започна да се измерва с човешки животи, завършващи на болничните стълби. Парите, които доведоха тази власт, се сраснаха с нея. Мечът от герба на прокуратурата гъделичкаше своите и удряше само неудобните. Управлението превърна Народното събрание в свой заден двор, украсен с петолъчки. Шофьорът на правителствения джип ръсеше от прозореца едри банкноти на крайпътните си агитки. Улицата се оказа единствената гражданска трибуна, от която — понякога остро и дори невъзпитано — ние гневно можехме да поискаме гласа ни да бъде чут. Ние от "Демократична България" участвахме в разбуждането на нацията. И сега е моментът да направим още една стъпка — да пренесем нашите гласове от улицата в парламента“.

 

С тези думи водачът на листата адв. Калоян Янков откри предизборната кампания на „Демократична България – Обединение“. Той изтъкна, че началото е символично и в знаменателен ден – девети март, датата на която е била битката на цар Иван Асен Втори при Клокотница.

По думите на адв. Янков през последните четири години голяма част от съзнателните граждани не са имали политическо представителство, а парламентът е бил място за уродливи договорки и евтини препирни.

„Чуйте ни и ни дайте вашия глас. Нямаме нито за кога, нито как да се лъжем взаимно: от едната страна е истината, от другата е пропастта. Предизборната кампания започна. От нас няма да видите нито една нарисувана във въздуха химера. Не искаме нищо да обещаваме. Искаме честно и на висок глас да изговорим конкретните си задачи лице в лице пред вас, нашите съдници! Държавата е на всички ни, длъжни сме да си я върнем“

, каза още водачът на листата.

Той подчерта част от целите на „Демократична България“  - да се върне здравословната конкуренция, защото икономиката  изпитва нужда от нея,  да се даде на медиите възможност за обективност и да се отхлаби примката около тях, както и да се даде възможност на българските граждани да бъдат здрави и образовани.

„И да не забравяме, че от всички древни цивилизации е останала само културата им. Затова ще подпомагаме хората, които някога в бъдещето ще бъдат нашата памет и ще бъдат разказа за нашето за нашето време. А нашият град със сигурност ще остане едно от лицата на далечното българско бъдеще. Най-сетне, нека всички заедно дадем отпор на кресливия патриотизъм и да си върнем правото на интимна, човешка обич към Родината. Защото ние и България можем много повече“

, изтъкна още адв. Калоян Янков.

„Нашите политици изгубиха приличие, а ние обещаваме да го върнем“

, заяви и втората в листата – адв. Людмила Илиева.

Д-р Мавроди Калейнски призова гражданите за подкрепа, защото по думите му кандидатите на „Демократична България“ знаят и могат, а предприемачът Любо Марков, който е четвърти в листата подчерта, че много от българите в чужбина ще подкрепят коалицията.

Символичен жест към водача и всички кандидати направи журналистът Елена Чамуркова, която е под номер пет в листата. Тя подари на адв. Янков двата си романа.

 „Книгите, които пиша са моят и на цялата листа обществен договор с хората, че ние не просто не участваме в задкулисието и корупционните модели. Ние ги разобличаваме“.

Калоян Янков прие подаръка и се ангажира в бъдещия парламентарен мандат да продължи да озвучават проблемите и да предлага работещи решения.

 


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com

Галери