Подходът „Червен донос“ или как работи той?

# SvishtovToday 28.03.2021 08:17 1269

В момента в социалните мрежи се вихри дебат относно поведението на известен блогър, сега активист на дясна партия. Накратко, учителят-блогър се саморазправил с един хейтър, като го докладвал на работодателя му за постовете му в социалните мрежи, писани в работно време. Това действие беше определено от мнозина за донос, последва разгорещен дебат и блогърът Емил Джасим подаде оставка като член на ръководството на тази партия.

В свищовския политически живот се появи още по-уродлив пример на доносничество. В редакцията получихме факсимиле на жалба-донос, писана от кандидат за депутат! По време на предизборната кампания за кметските избори през 2019 г. ВРИД-кметът на общината, понастоящем кандидат за депутат на БСП Анелия Димитрова е решила да се намеси в кампанията в полза на действащия кмет Генчев с пасквил, насочен към работодателя на един от конкурентите за кметския стол. В писмото г-жа Димитрова задава риторично въпрос дали е вярно, че кандидатът за кмет (г-н Костов) е съветник в министерството на образованието, както той твърдял. Също така, надявайки се да бъде правилно разбрана, съветва министър Вълчев (работодателя на Костов). този кандидат да използва   биографичната си подробност навсякъде другаде, само не и в разговори със своите съграждани по време на кампанията. Ние не сме изненадани от подобна практика на свищовските общинари.Срещу нашата медия тогава беше използван подобен пасквил, за да спрем да информираме съгражданите ни по обективен и прозрачен начин. Друг член на същото общинско ръководство подаде сигнал срещу https://svishtovtoday.com и ни бе съставен административен акт. Впоследствие, след месеци, ЦИК възстанови справедливостта, като заключи категорично, че не сме нарушили законодателството. [1]

Нашите въпроси са към г-жа Корнелия Нинова и областното ръководство на БСП! Тази партия - реформирана наследница на БКП, одобрява ли използването на похвати и прийоми от практиката на Държавна сигурност? Номинирайки в листата си най-вярната патерица на печално известният в цялата страна любител на хазарта, свищовски кмет Генчев, това ще донесе ли на партията така необходимите гласове, за да получи предимство в парламентарните избори и на каква цена? Има ли по-голямо дебелоочие от това да съставяш подобни доноси, без някой да те принуждава (например ДС), а ей така, по „вътрешно убеждение”, за да угодиш на шефа си? Такива хора ли са достойни избранници на БСП?

Разбираме от наши редовни читатели, че напоследък кандидатът на БСП Анелия Димитрова среща сериозни трудности да организира срещи със свищовски граждани, на които да присъстват повече от 5-6 човека. Удобно ще е извинението за спазване на противоепидемичните разпоредби и заповеди на опонента Ви във Великотърновско – здравния министър Костадин Ангелов.

Прави впечатление и набиращата популярност кампания, водена от свищовския внук Вачков. Фамилия позната на точно застаряващото поколение свищовци и предполагаеми избиратели на БСП, които ще гласуват за нещо познато, дори и приятен спомен. Хора, помнещи едно цветущо минало и битие, ще гласуват в полза на земеделския производител от Търново под №4 в листата две места преди  Анелия Димитрова.

- Г-жо Димитрова, не търсете хора за среща в „Стоян Ников“, „Симео н Ванков“ или „Велешана“. Отдавна нашите млади, съзидателни съграждани са извън Свищов. За да се срещнете с тях си купете самолетен билет до Лондон, Мадрид или Кьолн. Там ще имате възможността да им разкажете очи в очи за грандиозното управление на нашата община, за изключителните успехи в усвояването на европейските фондове и за ръста на заплатите в Свищов (главно на заплатите на общинското ръководство). Заплати, съпоставими с тези на кметовете на Силистра, Плевен и Габрово.

След поредицата от скандали в общинската управа, след доказателствата за демографската катастрофа в Свищов (част от ресора на зам-кмета), след доказателствата за подобни неетични похвати ще има ли Анелия Димитрова доблестта да подаде оставка, подобно на активиста на „Да, България“ Емил Джасим?

 

[1] https://www.cik.bg/bg/decisions/1716/2019-12-19?fbclid=IwAR34AZXlSfB0fMkHGqhMsTcUuAlrFUC4mBx6G2fPCjGMIzTVB3IJz0r400Y


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com

Галери