9 ВЪПРОСА КЪМ 9 ПОЛИТИЦИ

# SvishtovToday 13.04.2021 06:25 1081

Днес интервюираме Адв. Калоян Янков. Той е избран от листата на „Демократична България“ в 45-то Народно събрание от Великотърновска област.

 

Svishtovtoday: Изборите отминаха. Как ще определите резултатите от тях?

Демократична България постигна много добри резултати на парламентарните избори, но за нас те определено на са върха – на тези избори, гражданите показаха, че ерата на чекмеджетата и гейтовете вече е отминала и дадоха гласа си за формации, които не са били представени до момента в българския парламент. Затова си даваме ясна сметка, че ни предстои още много работа, за да увеличим подкрепата за Демократична България и да имаме възможност да реализираме всички наши политики за модернизация и рестарт на държавността.

Svishtovtoday: Доволни ли сте от Вашите изборни резултати в Община Свищов? 

По-скоро не. Най-вече защото вярвам, че Свищов е град, в който можем да постигнем още по-добри резултати. Демократична България е модерния избор на демократичните хора, а Свищов е известен именно с това – със своите демократично мислещи граждани. Ще продължим да работим усилено за увеличаването на подкрепата ни в града.

Svishtovtoday: Беше ли честна предизборната битка? Възможен ли е политическия феърплей в страната ни?

Сложен въпрос. Изборния процес в страна изначално е роден с идеята за манипулация, купуване на гласове и подмяна на вота на избирателите. Това е и един от първите законопроекти, по които ще работим и ще ремонтираме основно в Парламента – наша цел в Демократична България е да създадем условия за провеждането на истински честни и демократични избори. Не обичам нападките и черния ПР, и вярвам, че ако повече качествени хора се кандидатират за публични позиции, провеждането на честни избори е постижимо.

Svishtovtoday: Какво бихте направили и какво - не, ако днес започвахте предизборната кампания?

Определено бих искал да бъдем още повече време на улицата, сред гражданите. Това се оказа един изключително ефективен метод за водене на кампания – когато застанеш лице в лице с избирателя, изслушаш неговите проблеми и предложиш своите решения. Доверие се печели не с телевизионна реклама и много пари – а с честен и искрен разговор с избирателите за бъдещето на България.

Svishtovtoday: Свищов се намира в безпрецедентна демографска и икономическа криза. Една Ваша идея за съживяването на Свищов?

Дългосрочни инвестиции в развитието и използването на страхотния човешки капитал, с който разполага града, както и незабавно подобряване на инфраструктурата и бизнес средата.

Svishtovtoday: Необходима ли е целенасочена държавна политика за подпомагане на изоставащите, обезлюдени райони или те трябва да разчитат на собствени сили?

Нужна е, разбира се, предвид огромните неравенства между отделните райони. Това обаче не снема отговорността от нас, а напротив – на първо място трябва сами, ние гражданите, да поискаме пожителната промяна и да имаме смелостта да се преборим за нея. За съжаление през последните години при управлението на страната се наблягаше на неравенството между регионите и сме свидетели на процеси, в които основни пари за бюджет се превеждат само на кметове, част от статуквото. Искам да работя за промяната на този порочен модел.

Svishtovtoday: Футболният „Академик“ Свищов бе известен с негостоприемния си стадион и публика, но днес е на дъното на Северозападна "В" група. Какво бихте пожелали на младите футболни надежди на „Академик“?

Винаги да получават необходимото съдействие, а свищовлии заслужено да се гордеят, че са техни съграждани.

Svishtovtoday: Вашето мото/девиз в политиката?

Не казвай хоп, преди да си скочил!

Svishtovtoday: Свищов в едно изречение?

Прекрасен български град, който е доказал, че заслужава и може много повече


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com

Галери