9 ВЪПРОСА КЪМ 9 ПОЛИТИЦИ

# SvishtovToday 14.04.2021 06:31 1802

Днес интервюираме Симеон Вачков. Земеделски производител, който стартира производствена селскостопанска дейност през 2008 година в землището на Свищовското село Драгомирово. На 36 години, роден в гр. Свищов, израснал във Велико Търново. 

Магистър по счетоводствo от Стопанската академия “Д. А. Ценов” в Свищов. Възпитаник е на Аграрния университет в Пловдив по специалност Агроном “Растителна защита”. Специализирал е в Държавната селскостопанска академия “Тимирязев” в Москва. Семеен, с един син.

 

Svishtovtoday: Изборите отминаха. Как ще определите резултатите от тях?

Невероятен успех за мен! Позитивната ми и добра кампания донесе нова енергия, която даде своя голям принос към резултата на коалиция “БСП за България” в 4-ти МИР – област Велико Търново. Вторият най-добър резултат за страната за БСП. Видя се, че хората искат нови лица, нов опит, нова визия! Мисля, че времето на новата генерация политици не само е дошло, а и има остра нужда от промяна в морала, мисленето и най-вече действията .

Svishtovtoday: Доволни ли сте от Вашите изборни резултати в Община Свищов?

Не мога да не бъда доволен от резултата в моя роден град. Като човек, занимаващ се с политика от два месеца, смятам, че хората оцениха по-достойнство моята кандидатура, въпреки неспирните опити да бъдат разединени и объркани. Смятам, че това не само, че не се случи, а и показа големия потенциал, който ще се реализира тепърва в мое лице. Свищовлии трябва да знаят, че в мое лице градът ще има така дълго чакания деен, лично ангажиран и честен политик. Историята е за това, за да се повтаря. Време е град Свищов да бъде изваден от незавидното положение, в което се намира.

Svishtovtoday: Беше ли честна предизборната битка? Възможен ли е политическият феърплей в страната ни?

За мен тази кампания освен, че беше първа, беше и едно голямо изпитание във всичките му аспекти. Натрупах много опит, който ще ми позволи занапред да бъда още по-успешен. Благодарен съм за това и на своите недоброжелатели. Не бяха малко. Мисля, че ще се припознаят. Те винаги са били моят най-голям катализатор за успех във всяко едно начинание, било то в бизнеса, в обществените каузи или личните дела.

Svishtovtoday: Какво бихте направили и какво - не, ако днес започвахте предизборната кампания?

Бих дал отново 120% от себе си, защото при мен винаги всичко, с което се захвана, е лично и от сърце! Какво не бих направил ли? Със сигурност нямаше да бъда толкова доверчив.

Svishtovtoday: Свищов се намира в безпрецедентна демографска и икономическа криза. Една Ваша идея за съживяването на Свищов?

Начинът е само един! Управникът на града трябва да стои непрекъснато пред вратата на икономическия министър и да не се връща без пари, проекти и дела за развитието на града. Както се казва народно му, толкова да бъде настоятелен, че да му дават всичко, което иска, за да им се “маха” от главите. Непрестанно трябва да се включва в делегации зад граница, където да търси инвеститори. Сами няма да дойдат, а такива има. Трябва обаче воля, работа и най-вече компетенция, за да ги привлечеш. Това е начинът. Трябва реална работа и резултати. Само с паркове, градинки и люлки, икономика не се развива. А Свищов има крещяща нужда от работни места, от инфраструктура и най-вече от инвестиции.

Svishtovtoday: Необходима ли е целенасочена държавна политика за подпомагане на изоставащите, обезлюдени райони или те трябва да разчитат на собствени сили?

Това е основното, на което наблегнах в моята лична преференциална кампания, като част от земеделския бранш, който е в основата на развитието на малките населени места, а именно: Незабавен достъп до паричен ресурс на малки стопанства и млади фермери. Бързо! Без бюрокрация! Веднага! Те са хората, които, ако имат държавната подкрепа, ще съживят районите. Ние сме трудолюбив народ, но доста измъчен, отчаян и отвратен от политическата класа. Дошло е време сами да избираме политиците си според това кой какво може, какво е постигнал, какво ще свърши и какво е свършил, след като си му гласувал доверие. Само по този начин държава и бизнес ще излязат от мъртвата точка, което неминуемо ще даде резултати.

Svishtovtoday: Футболният „Академик“ Свищов бе известен с негостоприемния си стадион и публика, но днес е на дъното на Северозападна "В" група. Какво бихте пожелали на младите футболни надежди на „Академик“?

Да се трудят и да работят с хъс и амбиция. Резултатите винаги идват щом човек се труди и дава всичко от себе си, в която и да е сфера. Няма неразплатен труд. Рано или късно усилията им ще дадат резултат. Както личен, така и общ в името на отбора.

Svishtovtoday: Вашето мото/девиз в политиката?

Честност и решителност!

Аз съм човек на действията и делата. Доказал съм го!

Svishtovtoday: Свищов в едно изречение?

Свищов е град с несравним дух и заряд, и в момента има нужда от особено внимание, защото жителите му го заслужават!


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com

Галери