Времето в понеделник и седмицата

# Reporter Svishtov 17.05.2021 02:36 408

Днес ще бъде предимно слънчево. След обяд, главно над Северозападна България, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще превали краткотраен дъжд. Ще има и гръмотевици. Ще духа до умерен югозападен, в Дунавската равнина - западен вятър. Максималните температури ще бъдат между 23° и 28°. През нощта срещу вторник вятърът от запад-северозапад ще се усили, а от север на юг в много райони от страната ще превали дъжд, в Северна България повече като количество.

Прогноза за времето в Свищов и региона: прогнозна максимална температура 24°, минимална 12°. Продължителността на деня 14 ч 46 мин.  Ясно и слънчево утро. Северозападен вятър със 5-9 км/ч. В 6 часа 12 градуса, в 7 часа 13, в 8 часа 14 градуса. Днес слънце през деня, облаци вечерта. Променлива облачност 11-57%. Превалявания в следобедните и вечерни часове. Видимост от 16-10 км. Влажност 93%. Днес  качеството на въздуха  е от 23 до 46 AQI и e задоволително. Представлява малък риск само за чувствителните групи хора със астма и бронхити. Слънчево начало на новата седмица.

В понеделник над цялата страна ще има променлива облачност. Валежи от дъжд се очакват в района на Видин. Максималните температури ще са между 20 и 26 градуса.

Във вторник над Западна България се очакват валежи от дъжд. Температурите ще се повишат и максималните ще достигнат 28 градуса.

В сряда валежи не се очакват. Над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево. Максималните температури ще са между 17 и 25 градуса.

В четвъртък над западната част от страната се очакват краткотрайни превалявания от дъжд. Температурите остават без промяна. 

В петък, събота и неделя над цялата страна ще има променлива облачност. Максималните температури ще са между 19 и 26 градуса.


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com

Галери