Проф. д-р Стоян Проданов получи наградата „Застраховател на годината – 2020“

# SvishtovToday 31.05.2021 10:43 1985

С решение на УС на Фондация „Проф. д-р Велеслав Гаврийски“ ръководителят на свищовската финансова катедра проф. д-р Стоян Проданов бе отличен, а през седмицата и награден с индивидуалния приз на Фондацията под бранда „За цялостен принос в развитието на българското застраховане – 2020“. При награждаването на церемонията в аулата на ВУЗФ проф. д-р Стоян Проданов бе представен не само като изп. директор на ЗК „Бул Инс“ АД, но и като ръководител на катедра „Финанси и кредит“ при СА „Д. А. Ценов“.

В речта си пред професионалната аудитория проф. Проданов авторитетно благодари за наградата на Фондацията, носеща името на свищовския професор Велеслав Гаврийски, на екипа на застрахователната компания „Бул Инс“, където вече над 10 години е изп.директор и на катедра „Финанси и кредит“ при СА „Д. А. Ценов“ - Свищов. Партньори и съорганизатори на конкурса са Фондация „Проф. д-р Велеслав Гаврийски“, висшето училище – домакин на церемонията, Асоциацията на българските застрахователи, Българската асоциация на застрахователните брокери (БАЗБ) и Българската асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване (БАДДПО), които ежегодно обявят носителите на годишните награди за постижения в сферата на застраховането, осигуряването и застрахователното посредничество, за 2020 г. Специални гости на церемонията бяха г-н Бойко Атанасов, председател на Комисията за финансов надзор, г-н Владимир Савов, зам.-председател на Комисията за финансов надзор, ръководещ управление „Застрахователен надзор“, г-жа Диана Йорданова, зам.-председател на Комисията за финансов надзор, ръководещ управление „Осигурителен надзор“ и г-н Лазар Лазаров, зам.-министър на труда и социалната политика.

Цялата церемония протече със силно свищовско присъствие и участие, не само заради наградата на проф. Стоян Проданов, но и поради факта, че ректорът на висшето училище – домакина на церемонията – доц. д-р Григорий Вазов – е възпитаник на катедра „Финанси и кредит на СА „Д. А. Ценов“, а председателят на УС на фондацията, която е партньор на наградите е проф. д.н. Нено Павлов, два мандата ректор на СА „Д. А. Ценов“ (от 1999 до 2007 год.) и дългогодишен учен от състава на катедра „Застраховане и социално дело“ при факултет „Финанси“ на свищовската Алма матер.

Материал за наградата на проф. д-р Стоян Проданов бе представен на сайта finance1952.com още през есента на 2020 год. http://finance1952.com/article/bulgaria/1585/ като отличеният ръководител на свищовската финансова катедра даде по този повод и специално интервю пред в-к „ТРУД“ http://finance1952.com/article/bulgaria/1587/

На 3 юни от 11.00 часа пред Факултетския корпус и сградата на Ректората възпитаниците на факултет „Финанси“ при СА „Д. А. Ценов“ от випуск 2020 год. на ОКС „Бакалавър“, заедно с проф. д-р Стоян Проданов ще вземат участие в специална церемония по дипломирането им. Сред тези възпитаници са завършилите спец. „Финанси“ с водеща катедра „Финанси и кредит“ и спец. „Застраховане и социално дело“ с водеща катедра “Застраховане и социално дело“, които се реализират по специалността именно в отрасъл „Финансови и застрахователни дейности“. В този отрасъл средните годишни възнаграждения са номер едно за страната за 2020 год. за заети в държавния сектор с размер от 40220 лв./год. или 3351 лв. месечно и респ. номер две за страната за частния сектор с размер от 26400 лв./год. или или 2200 лв. месечно.

 

 


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com

Галери